dissabte, 6 de març del 2010

Els Grallers i els Diables fem un tast d'enciam

Tothom que va voler es va apropar a tastar els nostres enciams. Petits i grans... Vam portat també uns platets a les classes de P-3, P-4 i P-5. Els enciams estàvem molt tendres!








Vam trossejar fulla a fulla. Després les vam amanir amb una mica de sal, un raig d'oli d'oliva i un rajolí de vinagre de vi. I..., apa!, a fer el tast!




Vam rentar fulla a fulla super bé.




Després vam tallar l'arrel i les fulles exteriors. La resta de les fulles les vam treure d'una en una i vam tallar les puntes lletges i la part que l'uneix a la tija, perquè és una mica amargant. Totes aquestes deixalles les vam abocar al nostre compostador.




El 26 de febrer vam fer la primera collita d'enciams. Ens va costar una mica treure'ls del sòl. Vam haver de sacsejar-los de valent perquè l'arrel s'emportava molta terra.






Després de plantar els enciams hem tingut una feinada increïble: regar, treure males herbes, combatre l'enemic que es menjava els nostres enciams..., millor no pensar-hi...! Per fi els vam lligar amb un cordill perquè les fulles estiguessin més blanques i tendres.